Strategispel Mac – 6 Bra och prisvärda strategi spel

STRATEGISPEL MAC

6 prisvärda spel tillgängliga i App store

Strategispel Mac Introduktion – Spelade mycket förr, inte så mycket längre dock. Men ett nöje när jag har tid över sätter jag mig gärna ner och lirar något strategispel som går i ett hyfsat lugnt tempo, that`s my cup of tea helt enkelt, och har alltid varit faktiskt. Slängde ihop en liten lista på mina favoriter jag spelat på min Macbook pro. Varför just 6 stycken? För att det är dom som jag tyckte var bäst! Det vill säga dom som åt mest tid! Jag slängde även ihop en liten video om dessa som hittas här under.6

I BOMBER DEFENSE PACIFIC

För: Den som är sugen på lite krig!

Tips: Investera i kanonerna, dom är dina bästa vänner

Kostnad: 40:-

I bomber defense pacific är ett tower defense spel, det vill säga att du försvarar något och skall överleva ett visst antal räder för att kunna gå vidare i spelet, ish. Spelet utspelar sig kring 40 talet och grafiken är clean, simpel och snygg. Roligt enkelt spel som fungerar om man bara vill slänga iväg en kvart per spelsession och sen gå och göra något annat, eller bara nöta i timmar, fungerar lika bra vilket som.

Strategispel mac - I bomber defense pacific

Strategispel mac – I bomber defense pacific


5

Catan

För: Brädspelsfantasten

Tips: Ha koll på när piraterna kommer och investera i lagom mängd riddare

Kostnad: 159:-

Catan, ursprungligen ett brädspel som även tagit form som ett dataspel. Jag äger personligen brädspelet, som för övrigt är riktigt roligt att spela men data versionen är för the lone wolf som känner för lite egentid. Kul, inte speciellt snyggt, lite laggigt ibland  men överlag ett spel som, om man har fallenhet för långsamma strategi spel, kommer att slå ihjäl dagar om man vill det! Det är en härlig mix av strategi och tur som gör att man blir riktigt inbiten i varje ny omgång som man skall ta sig an! En spel session tar i genomsnitt en timme och campaignen är varierad och långvarig.

Strategispel mac - Catan

Strategispel mac – Catan


4

Simcity 4

För: Stadsbyggaren

Tips: Samla industri området på en plats i något av hörnen på stadskartan

Kostnad: 209:-

Sim city 4, En riktig klassiker, det känns lite som att resa tillbaka till 2003 då spelet ursprungligen släpptes. Man känner igen den typiskt oskarpa 3d`n som jag aldrig kunde tänka mig skulle kunna kännas nostalgisk, men det gör det! Även gränssnittet är typisk för sin tidsålder. Men det håller än! man får se till att bygga rätt från början och planera långsiktigt, ni vet vad är! Spelsessionen är väl i princip hur lång som helst, staden utvecklas hela tiden och jag har aldrig sett att utvecklingen stanna av. Dock skulle jag säga att jag tycker att prislappen är satt lite väl högt men är man stadsbyggarsugen så är man!

Strategispel mac - Sim city 4

Strategispel mac – Sim city 4


3

Crowntakers

För: Den som vill spela rpg i en sagovärld

Tips: Utforska så många hus och grottor som möjligt för att få bra gear

Kostnad: 159:-

Intressant och annorlunda rpg som utspelar sig i en sagovärld med riddartouch. Fighting sekvenserna är strategiskt upplagda, som i tex advanced wars eller FF tactics, dör man så för man börja om, från början! Det är dock helt ok för man blir bättre och kommer längre för varje runda som går. Världarna vilket är ett par stycken, är alltid varierande för varje gång man besöker dom, det är väldigt mycket som känns nytt och annorlunda överlag med Crowntakers, mestadels på ett positivt sätt. Det finns mer att säga men jag tänkte hålla det kort. Plus är den mysiga atmosfären, som att bli transporterad till en annan värld.

Strategispel mac - Crowntakers

Strategispel mac – Crowntakers


2

Out There

För: Rymdnörden

Tips: Se till att samla på dig mycket bränsle

Kostnad: 109:-

Pek och klick äventyr som utspelar sig i rymden. Du är vilsen i det stora universum efter att ha vaknat upp i ditt rymdskepp från kryosömn och vet inte vart du är eller hur länge du varit borta. Den enda planen är att överleva och ta sig vidare ut i rymden i jakt på svar. För att lyckas med detta besöker du olika planeter, samlar på dig material för att bygga ut ditt rymdskepp, tar kontakt med annat liv, lär dig nya kunskaper med mera. Mörkt och spännande!

Strategispel mac - Out There

Strategispel mac – Out There


1

Space run

För: Den som vill leverera paket i rymden, beväpnad!

Tips: Hellre dyrare, större vapen på skeppet än mindre

Kostnad: 159:-

Space run är utan tvekan spelet jag ägnat mest tid åt på min Mac. Det har definitivt att göra med min fascination för rymden och hur dom lyckats få med så många komponenter som en strategiälskande rymdnörd generellt bör tycka om, Krig i rymden, laservapen, bygga rymdskepp osv. Det är ett tower defense spel i annorlunda skepnad men fortfarande unikt i sin speldesign. Din uppgift är att leverera paket åt dina kunder så snabbt som möjligt och med så mycket av lasten i behåll som möjligt! Rymdpirater och annat pack vill hindra dig från att göra detta och det är din uppgift att se till att inget får hindra eller stoppa din leverans! Snyggt, utmanande och långvarigt.

Strategispel mac - Space Run

Strategispel mac – Space Run


Det var det hela! Hoppas du hittat något spel som faller dig i smaken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *